Πρόσκληση για την πρώτη παρουσίαση της Art-Thessaloniki Fair


HArtThessalonikiInternationalContemporaryArtFair 01 – 04 | 12 | 2016 ανοίγει δυναμικά τα φτερά της στη Θεσσαλονίκη, στο Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο της ΔΕΘ HELEXPO, με στόχο να αποτελέσει ένα από τα σημαντικότερα εικαστικά γεγονότα στη Ελλάδα, και στο ευρύτερο Νοτιοανατολικό άκρο της Ευρώπης.

Η ArtThessalonikiInternationalContemporaryArtFair, η οποία αποτελεί συνδιοργάνωση του Εθνικού Φορέα Οργάνωσης Εκθέσεων, Συνεδρίων και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων “ΔΕΘ HELEXPO Α.Ε.” και της γκαλερί TSATSIS PROJECTS / ARTFORUM, φιλοδοξεί να εδραιωθεί ως ετήσιος θεσμός και θα πραγματοποιηθεί με την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για μία φουάρ πουεπενδύει στην στρατηγικής σημασίας γεωγραφική θέση της Θεσσαλονίκης,  στην πολυπολιτισμική της ταυτότητα, στην πλούσια και μακρόχρονη ιστορία της. Στόχος της είναι η ανάδειξη της δυναμικής της πόλης στο σήμερακαι η καθιέρωσή της ως σημαντικό κέντρο Τέχνης στα Βαλκάνια και την ευρύτερη λεκάνη της Μεσογείου, τόσο σε επίπεδο καλλιτεχνικής έκφρασης, όσο και σε επίπεδο εμπορικής, πολιτισμικής και οικονομικής ανάπτυξης.

Την ταυτότητα της Art – Thessaloniki θα δώσουν οι Αίθουσες Τέχνης από την Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και ένα πλούσιο παράλληλο πρόγραμμα που θα αγκαλιάσει όλη την πόλη, με τη συμμετοχή νέων καλλιτεχνών, πολιτιστικών φορέων, μουσείων, ιδρυμάτων και καλλιτεχνικών εκδόσεων.

Το παράλληλο πρόγραμμα, μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνει:

  • Έκθεση νέων Ελλήνων καλλιτεχνών υπό την επιμέλεια των ιστορικών Τέχνης Χάρη Σαββόπουλου, Μάνου Στεφανίδη και Σάνιας Παπά
  • Πρότζεκτ Σύγχρονης και Βυζαντινής Αγιογραφίας
  • Εργαστήρια τέχνης για παιδιά και ενηλίκους
  • Διαλέξεις από ιστορικούς Τέχνης
  • Καλλιτεχνικά δρώμενα

Για περισσότερες πληροφορίες:

Τel: +30 2310 291117

Μobile: +30 6946 907708

info@art-thessaloniki.gr

www.art-thessaloniki.gr

Υπεύθυνη Τύπου: Εύη Καλλίνη

M: +30 6932 567903

press@art-thessaloniki.gr